Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
3D skenování lesklých povrchů
Zeman, Jakub ; Zatočilová, Aneta (oponent) ; Koutecký, Tomáš (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je experimentálně posoudit, jak koncentrace titanového prášku v matnícím nástřiku ovlivňuje vlastnosti matnící vrstvy lesklého povrchu určeného pro 3D skenování. Teoretická část práce nastiňuje téma 3D digitalizace reálných objektů, dále podrobněji popisuje použitou metodu projekce strukturovaného světla, možné chyby při skenování a shrnuje dosavadní poznatky týkající se matnících nástřiků. Praktická část se zabývá ošetřením vzorků vybranými koncentracemi matnící suspenze oxidu titaničitého a ethanolu pomocí automatizovaného nástřikového zařízení zajištujícího konstantní podmínky pro všechny nástřiky. Následuje porovnání jednotlivých koncentrací na 3D skeneru a optickém profilometru a na základě výsledků měření je vybrána optimální koncentrace nástřiku poskytující matnící vrstvu s nejlepšími vlastnostmi.
3D skenování lesklých povrchů
Zeman, Jakub ; Zatočilová, Aneta (oponent) ; Koutecký, Tomáš (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je experimentálně posoudit, jak koncentrace titanového prášku v matnícím nástřiku ovlivňuje vlastnosti matnící vrstvy lesklého povrchu určeného pro 3D skenování. Teoretická část práce nastiňuje téma 3D digitalizace reálných objektů, dále podrobněji popisuje použitou metodu projekce strukturovaného světla, možné chyby při skenování a shrnuje dosavadní poznatky týkající se matnících nástřiků. Praktická část se zabývá ošetřením vzorků vybranými koncentracemi matnící suspenze oxidu titaničitého a ethanolu pomocí automatizovaného nástřikového zařízení zajištujícího konstantní podmínky pro všechny nástřiky. Následuje porovnání jednotlivých koncentrací na 3D skeneru a optickém profilometru a na základě výsledků měření je vybrána optimální koncentrace nástřiku poskytující matnící vrstvu s nejlepšími vlastnostmi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.